U bent op zoek naar een Bed & Breakfast in West-Vlaanderen?
D'n Ollander heet u van harte welkom.

 

frontfoto

Wervik pretendeert met zijn Gallo-Romeins verleden nog ouder te zijn dan Tongeren. De Medarduskerk weerspiegelt een zeer welvarend verleden: een bloeiende lakennijverheid. In 1713 werd Wervik gescheiden van Wervicq-Sud. Wervik was centrum van de tabak en als grensstad bracht dat smokkelen mee. Je kunt er goed wandelen en fietsen en onderweg verhalen daarover opdoen. Met steden als Kortrijk en Rijsel (Lille) op een boogscheut afstand en Doornik (Tournai) in de Waalse provincie Henegauwen (Hainaut) op een half uurtje rijden. Met Vredesstad Ieper als centrum van de Westhoek, waar heel veel te zien en te leren valt over de oorlog 1914-1918.

 
       

 

Het huis is geklasseerd als comfort klasse *(eenvoudig) Drie kamers in bovenwoning, gemeenschappelijke badkamer en keuken voor 5 personen; tuinkamer beneden met eigen badkamer (meerprijs). Het aantal bedden kan tot 8 uitgebreid worden

Het huis als een deugddoende sleutel tot natuur en cultuur, tot een palet aan recreatieve mogelijkheden, tot verwennerij van de inwendige en uitwendige mens. 

notelaar

Relaxen in de schaduw van de notelaar of genieten van een BBQ

 
Herdenkingspartner Westhoek          IHA  

Speciaal herdenkingsarrangement Grote Oorlog 1914-1918

In de Eerste Wereldoorlog was Wervik weer even samen met Wervicq-Sud onder Duits militair bevel. Soldaten moesten worden ingekwartierd, er vielen bommen, er werden gewonden verzorgd (Adolf Hitler was daar één van) en de mannen moesten Duitse gesneuvelden begraven. Voor het eerst werd oorlog gevoerd op wereldschaal; in beide kampen verwachtte men een snelle overwinning. Het bleek een tragische vergissing. De oorlog liep vast in loopgraven. Nog altijd stuiten landbouwers in de Westhoek op bommen en granaten. Het landschap  is getekend door talloze begraafplaatsen. Ieper is nu weer opgebouwd en heeft het Museum In Flanders Fields en dagelijks wordt daar onder de Menenpoort eer bewezen aan de gevallenen. In drie dagen (twee overnachtingen) kunnen mijn gasten zich inleven en zich realiseren waarom vrede een groot goed is. In samenwerking met partners is dit arrangement samengesteld. 

 

Foto's: Lesage Freddy 

Kruisekestraat 17 - B 8940 Wervik-België
T 0032 56200609 | M 0032 472621910