Omgeving

Sommigen zeggen dat Wervik de oudste geschiedenis heeft, teruggaand tot voor de Romeinen. Wervik heeft een bloeiende lakennijverheid gehad en is nu nog dé tabaksstad van België, met het Tabakscentrum en het Nationaal Tabaksmuseum.

 

Veel meer over Wervik, Wervicq-Sud, Geluwe en de ruime omgeving is virtueel te verkennen op  www.wervik.be . Daar zitten ook links naar andere interessante websites, zoals die van Westtoer, Leiestreek en Westhoek.

Voor de inwendige mens kunt u in het Bourgondische West-Vlaanderen en in het nabije Henegouwen op veel plaatsen terecht. In Wervik zelf en in deelgemeente Geluwe zijn een paar leuke café’s en restaurants.

Rijssel / Lille

Voor de aangrenzende Waalse provincie Henegouwen vindt u www.visithainaut.be een prima Nederlandstalige website en voor het aangrenzende Frankrijk is dit www.noordfrankrijk-toerisme.com/nl een leuk startpunt.

Voor liefhebbers van het cultuur-historische erfgoed is er een hele lijst met Belforts in Noord-Frankrijk, maar ook de mooiste van heel België in het Waalse Doornik (op ongeveer een half uur rijden).

Belfort Doornik